Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: ما تشخیص دادیم کسانی که متخصص و کار کشته نیستند، نمی‌توانند دفاتر خدمات الکترونیکی را به دست بگیرند بنابراین از افراد متخصص استفاده کردیم.حجت‌الاسلام حمید شهریاری رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در مراسم رونمایی از سامانه امضای الکترونیکی و احراز هویت قوه قضاییه گفت: مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه هدف اصلی خود را طرح عدالت الکترونیکی برای دستیابی آسان به عدالت از سوی قوه قضاییه برای ذی‌نفعان و شهروندان قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: دستگاه قضایی دارای سامانه مدیریت قضایی بود که مجموعه‌ای از فعالیت‌های قوه قضاییه است و سامانه سمپ موجب شد امور دستی و کاغذی در دفاتر قضایی به صورت مکانیزه صورت گیرد و در گذشته ۲۵ درصد از فعالیت‌ها در این سامانه قرار نداشت و دستی بود. یکی از مشکلات فناوری اطلاعات قوه قضاییه این بود که یا ارتباط اینترنتی یا منابع انسانی نداشتیم.

شهریاری بیان کرد: مشکل دیگر در این حوزه این بود که اطلاعات پرونده‌های قضایی به دلیل تعارضات مدیریتی در دو سامانه استان‌های تهران و شهرستان‌های دیگر بود و به شکلی که متمرکز نبود ثبت می‌شد و یکپارچه نبود و با این مشکلات اساسی به دعوت رییس قوه قضاییه در سال ۸۸ وارد دستگاه قضایی شدم.

رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در ادامه بیان کرد: طرح عدالت الکترونیک با استفاده از تجارب ۱۰ ساله در ۵ حوزه راهبردی تدوین شد که شامل جامعه قضایی شبکه‌ای، دسترسی شبکه‌ای و سیاست‌گذاری شبکه‌ای و غیر بود که در مطالعات تکمیلی در ۴ لایه این طرح مورد بررسی قرار گرفت.

شهریاری گفت: در لایه نخست فعالیتی که دستگاه قضایی در درون انجام می‌داد الکترونیکی شده بود و ما لایه دوم را که تعامل با ضابطان قضایی بود را گسترش دادیم. لایه دوم معماری درون سازمانی است. لایه سوم زیرساخت‌های آنی و در نهایت لایه چهارم توانمندسازی نهادی است که در لایه سوم به غیر از ذی‌نفعان و ظابطان قضایی، وکلا و کارشناسان نیز مدنظر قرار گرفته‌اند.

وی افزود: از اقدامات مرکز راه‌اندازی سامانه خدمات الکترونیک قضایی شامل درگاه خدمات الترونیک قضایی و دفاتر خدمات الترونیک قضایی و راه اندازی سامانه ثنا ، ابلاغ الکترونیکی و ارتباط مکانیزه با نیروی انتظامی و احراز هویت و امضای دیجیتال است.

وی با بیان اینکه کار قضایی صوری و دم‌دستی نیست بلکه پیچیدگی بسیاری در فرایند دادرسی وجود دارد، اظهار داشت: ما تشخیص دادیم کسانی که متخصص و کار کشته نیستند، نمی‌توانند دفاتر خدمات الکترونیکی را به دست بگیرند بنابراین از افراد متخصص استفاده کردیم.

شهریاری گفت: نرخ نفوذ اینترنت در کشور ۷۰ درصد است بنابراین با درگاه نمی‌توان نیازها را برطرف کرد و با وجود دفاتر خدمات الکترونیک قضایی برون‌سپاری رسیدگی در رسیدگی‌های بسیط را به پردیس قضایی ارتقا دادیم .

رییس مرکز آمار با اشاره به سامانه ثنا بیان کرد: با یک مراجعه به دفاتر این احراز هویت صورت می‌گیرد.

وی ابلاغ الکترونیک را بزرگترین کار در دستگاه قضایی دانست و گفت: از سال ۸۷ تا۹۰ قانون را تغییر دادیم و سپس ابلاغ الکترونیکی را راه ‌ندازی کردیم.

شهریاری تعامل با دستگاه‌ها از جمله نیروی انتظامی را در جهت اهداف عدالت الکترونیک دانست و گفت: تعامل ما با نیروی انتظامی بسیار ضعیف است ولی آغاز شده است ما مطالبه‌کننده از دستگاه‌های دیگر هستیم.

وی با بیان اینکه امروز شبکه ملی عدالت که در مواد آیین دادرسی کیفری نام برده شد، صد در صد در جریان است، گفت: یکپارچه‌سازی سرور استان‌ها و سرور استان تهران از اقدامات ما است. از دیگر اقدامات، افزایش اقلام اطلاعاتی قوه قضاییه است که از ۴ قلم به ۵۰ قلم اطلاعاتی رسیدیم. همچنین تولید اطلس آماری جرایم و دادخواست‌ها در کشور و توزیع ماهیانه آماری و سامانه جامع آماری و سجل قضایی و سنا و دبیرخانه الکترونیک سامانه جامع منابع انسانی سامانه جامع مالی و پشتیبانی و طرح مراقبت الکترونیکی در دستور کار و در حال اجراست.

معاون رئیس قوه قضاییه با اشاره به سامانه ثنا بیان کرد: سامانه ثنا در اختیار نهادهایی که مسئولیت نظارتی دارند، است. در این راستا برنامه‌ای را برای ارتقای نهادهای دیگر داریم.

شهریاری با بیان اینکه سامانه جامع مالی و پشتیبانی در نیمه راه است، اضافه کرد: در این سامانه متوجه می‌شویم قوه قضائیه در استان‌ها مالک چیست؟

وی گفت: متوجه شدیم باید دارایی‌ها را رصد کنیم و بازمهندسی و طراحی فرایندها در حوزه قضایی و اداری یکی از آرزوهای من است. به‌طور مثال اگر ضبط ماشین کسی دزدیده شود سه روز معطل می‌شود و باید در این راستا تلاش کنیم که شهروند خود را معطل نکنیم. آیا نمی‌توان در خانه این امر رسیدگی شود؟ ما احتیاج به کمک فرادستگاهی داریم که مدیران ارشد باید حس کنند نیاز به معماری جدید داریم.

شهریاری گفت: در لایه سوم افرادی هستند که زیرساخت‌هایی تدوین می‌کنند. شبکه ملی عدالت در قانون آیین دادرسی و برنامه ششم توسعه دستگاه‌ها ملزم شدند. همچنین برنامه توسعه زیرساخت شبکه فیبر نوری تا ۵۰ درصد پروژه پیش رفته است و تا سال آینده تمام دادگستری‌ها به فیبر نوری متصل می‌شوند.

وی با اشاره به ایجاد حدود ۴۰ سامانه نرم‌افزاری گفت: در این دوره ایجاد و نگهداری حدود ۱۰۰ پایگاه اطلاع‌رسانی در قوه قضائیه نیز انجام گرفت و همچنین ایجاد ۲۰ سامانه نرم‌افزاری و ۱۰۰ پایگاه اطلاع رسانی پشتیبانی از ۴۵ هزار کاربر نهایی در ۳۱ استان کشور، تأمین پهنای باند انجام شده و تأمین امنیت صورت گرفته در لایه سوم است.

این مقام قضایی در ادامه بیان کرد: امیدواریم عدالت الکترونیکی منجر به شفاف‌سازی فرایند آیین دادرسی کارآمدی نظام قضایی کشور با افزایش نسبی سرعت و دقت و کیفیت و افزایش رضایتمندی مردم از قوه قضائیه و ارتقاء‌ سلامت اداری و قضایی از خطاها و فشارهای درونی شود و تا پایان سال به ۷۰۰ دفتر خدمات الکترونیکی خواهیم رسید.

معاون رئیس قوه قضائیه همچنین گفت: با امضای دیجیتال، تدوین طرح پژوهشی گواهی امضاء، مقررات و مباحث حقوقی و بررسی مقدماتی، وکالت در دعاوی حقوقی و کیفری و هماهنگی با گروه زیرساخت جهت بررسی عملکرد گواهی امضا صورت گرفت.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۱۶۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت نام الکترونیکی دانش‌آموزان در ستاد پروژه کلان‌مهر/ نقشه‌ راه سند تحول بنیادین به‌زودی به مدارس ابلاغ می‌شود

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حمید طریفی حسینی، معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش در نشست خبری با موضوع ثبت نام دانش‌آموزان در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ که امروز بعد از ظهر برگزار شد، اظهار کرد: فردا ۱۹ اردیبهشت، ثبت نام دوره ابتدایی به صورت رسمی و کار سازماندهی امور سال آینده نیز آغاز می‌شود.

طریفی حسینی ضمن تبریک به معلمان عزیز، تصریح کرد: دیداری که با مقام معظم رهبری داشتیم، انتظاراتی از معلمان مطرح شد؛ اول، سرفصل تحول است که با توجه به نقشه راه تدوین‌شده و نگاشت مدرسه‌ای سند تحول آن را به‌زودی به مدارس ابلاغ می‌کنیم و با برنامه مشخص مدرسه‌محور کار کیفیت‌بخشی را دنبال خواهیم کرد.

معاون وزیر آپ با اشاره به توانمندسازی معلمان، ابراز کرد: این د‌وره توانمندسازی به‌صورت ویژه در دوره ابتدایی نظام دوری را اجرا خواهیم کرد. این اتفاق با محوریت دانشگاه فرهنگیان و گروه‌های آموزشی نیز انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه تابستان امسال دوره توانمندسازی به صورت حضوری و مجازی انجام می‌شود، عنوان کرد: در این دوره قصد داریم معلمان را واجد شرایط کنیم تا کیفیت آموزشی را مدنظر داشته باشیم.

برنامه‌های پرورشی با هویت دوره ابتدایی انجام می‌شود

طریفی حسینی افزود: ارتباط تنگاتنگی با معاونت پرورشی و فرهنگی داریم؛ برنامه‌های پرورشی با هویت دوره ابتدایی انجام می‌شود. در حوزه تربیت بدنی و تامین زیرساخت ورزشی اقداماتی انجام دادیم.

وی اضافه کرد: هزار فضای ورزشی استاندارد درون مدرسه‌ای راه‌اندازی و تجهیز خواهیم کرد تا کیفیت در بخش ساحت زیستی افزایش پیدا کند.

معاون آموزش ابتدایی وزیر آپ، خاطرنشان کرد: معلمان علاوه‌بر انتقال دانش‌، به موضوع پرورش هویت دانش‌آموزان و کشف استعدادهای دانش‌آموزان باید توجه ویژه‌ای داشته باشند.

طریفی حسینی با بیان اینکه استعداد‌پروری و مهارت‌آموزی پروژه اصلی ماست، ادامه داد: به صورت ویژه از انعطاف در سند ۱۰۰ ساعت در اختیار مدرسه وجود دارد که علاوه‌بر برنامه‌های درسی باید برنامه‌ریزی کنند و متناسب با شرایط مدرسه فعالیت‌هایی را طراحی کنند.

وی با اشاره به اینکه کیفیت نیروی انسانی بسیار مهم است، گفت: شیوه جذب آموزش و پرورش تغییر کرده است و دومین آزمون با رویکرد شایسته‌محوری ۲۸ هزار ر‌دیف استخدامی داریم که مرحله اول آن برگزار شده است. ارزیابی تکمیلی از روز گذشته شروع شده و تا خرداد ماه تکمیل شود و از مهر ماه از این معلمان استفاده خواهیم کرد.

طریفی حسینی با بیان اینکه برنامه‌های ویژه‌ایی برای فرهنگیان طراحی شده است، اظهار کرد: طرح شهید همت برای توانمندسازی معلمان انجام شده است. ۱۹۶ هزار از معلمان جدید‌الاستخدام هستند و دوره توانمندسازی را می‌گذرانند، ریل‌گذاری باید پیش روی ما باشد و برنامه‌های دوره ابتدایی را هدایت کنیم.

طریفی حسینی با بیان اینکه کیفیت مدارس دولتی یکی از دغدغه‌های آموزش و پرورش است، خاطرنشان کرد: مجموع استخدام ها ۲۰۰ هزار بوده است و حجم استخدام‌ها نویدبخش این است که معلمانی را داریم که می‌توانیم حساب ویژه‌ای روی آن‌ها داشته باشیم.

معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: ۲۸ هزار نفر به عنوان معلم انتخاب می‌شوند و می‌توانند به عنوان معلم توفیق خدمت داشته باشند.

وی با اشاره به ماهیت جلسه، اظهار کرد: ستاد پروژه مهر در ابتدای فرآیندها و امور سال تحصیلی پیش رو تشکیل می‌شود که از اسفند مقدمات آن طراحی شده است.

طریفی حسینی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین فعالیت‌ها ثبت‌نام دانش‌آموزان بوده و اولویت با ثبت نام پایه اول است.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه اولین ساماندهی پروژه ثبت‌نام با سال گذشته فرق آن چنانی نداشته است، اظهار کرد: از فردا چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه اول به صورت الکترونیکی انجام می‌شود و هدف تسهیل‌گری در ارائه خدمت است.

وی با بیان اینکه قواعد کلی در آیین‌نامه اجرایی مدارس به صراحت آمده است، تصریح کرد: همچنین در این نوع از ثبت نام حق انتخاب بیشتری به والدین دادیم و در خصوص نظارت بر ثبت نام تیم‌هایی در مناطق مستقر می‌شوند که بر ثبت نام نظارت ویژه‌ای داشته باشند.

تایید اطلاعات‌شده توسط مدیر مدرسه انجام می‌شود

طریفی حسینی با بیان اینکه شرط ثبت‌نام در پایه اول سنجش نوآموزان است، ابراز کرد: همچنین باید نتیجه سنجش مشخص شده باشد، اگر خانواده‌ای نسبت به سنجش اقدام نکرده است باید ابتدا اقدام کند، سپس کار ثبت نام الکترونیک را انجام دهد؛ این امر یک نوع ثبت اولیه است و مدیر مدرسه شرایط دانش‌آموز را احراز می‌کند و پس از عدم وجود مشکل ثبت نام قطعی می‌شود.

وی افزود: ثبت اول توسط والدین و تایید اطلاعات ثبت‌شده توسط مدیر مدرسه انجام می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیش نویس قانون مربوط به تغییر کاربری اراضی تدوین شد
  • راه اندازی مرکز سامانه الکترونیکی ارتباطات مردمی با دولت در قم
  • قاضی نباید از مشورت کردن با صاحب‌نظران اجتناب داشته باشد
  • قاضی باید مشورت کند و در نهایت تصمیم خود را بگیرد
  • حمایت سند تحول قضایی از متقاضیان ورود به مشاغل حقوقی
  • ثبت نام الکترونیکی دانش‌آموزان در ستاد پروژه کلان‌مهر/ نقشه‌ راه سند تحول بنیادین به‌زودی به مدارس ابلاغ می‌شود
  • بیمه هنرمندان صنایع دستی ابلاغ شد
  • هفتمین تور نظارتی قوه قضاییه با حضور اصحاب رسانه در استان هرمزگان/ طراحی سامانه‌های الکترونیک قضایی در حوزه های اعسار، انحصار وراثت و.../ ابتکار جالب توجه در خصوص پرداخت دیه تصادفات بدون تشکیل پرونده قضایی/ تشریح آسیب‌های قاچاق سوخت در استان هرمزگان
  • راه‌‌اندازی آنلاین‌شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در طبس
  • فروشگاه مجازی صنایع دستی و سوغات محلی در طبس راه اندازی شد